Топ 7 най-големи грешки в залаганията

0
Всеки, който се занимава със спортни залози, допуска грешки. Някои от тях са по-маловажни, други могат да се окачествят като фатални. Най-добрите играчи в букмейкърските къщи се учат от всяка своя грешка и използват натрупания опит, за да станат по-добри. Ако сте в състояние да избегнете правенето на грешки, би било прекрасно, но много малко хора са способни на това и е важно поне да се учите от тях.

Тук са изброени 7 от най-честите грешки в спортните залагания:

1. Поставянето на залози без достатъчно проучвания

Ключовият елемент от успеха на всеки един залог е проучването. Хубаво е да си напомняте, че никога няма да направите твърде много проучвания – колкото повече, толкова по-добре.

Трябва освен това и да знаете как да използвате своите проучвания, за да правите обосновани спортни прогнози.

Уверете се, че сте разбрали от колко събрана информация имате нужда. Научете най-добрите начини да я придобиете, след това използвайте събраните данни, за да изградите статистически модели и системи, които ще ви помогнат да си спечелите предимство пред букмейкърите.

2. Забравяте да проверите контузените преди поставянето на залог

Контузиите могат да променят очаквания изход от всяка една среща по-бързо от всеки друг фактор, за който можете да се сетите. Залагащите губят просто защото не са събрали достатъчно информация за наличните и отсъстващите играчи във всеки един от двата отбор, което може да ни върне към първата точка, защото това също си е недостатъчно проучване.

Трябва да знаете всичко за състоянието на играчите и в двата отбора във всяка игра, в която залагате. В днешно време е по-лесно от всякога да се запознаете с контузиите благодарение на интернет, смартфоните, таблетите и всички други предимства на новите технологии, така че нямате никакво оправдание ако не го направите. Можете да проверявате за новините за контузени състезатели от своя смартфон във всеки един момент, без значение къде се намирате.

За да стане по-бързо събирането на информация, добре е предварително да си изградите мрежа от източници. Такива могат да бъдат спортните новинарски сайтове и специалните сайтове, които се занимават единствено с отразяване на наличните играчи. А ако успеете да се сдобиете с източници, чрез които можете да получавате новата информация преди букмейкърите, още по-добре – така ще си спечелите предимство пред букитата и ще имате шанс да станете по-печеливши играчи. Не забравяйте също и че контузиите не са единствената възможна причина за отсъствие на даден играч – той може да е наказан или да има друго обстоятелство, което да му пречи да вземе участие в мача.

Истината е, че в когато става въпрос за топ дивизиите е много трудно да се сдобиете с информация преди букмейкърите. Почти невъзможно, може да се каже.

Но ако приложите малко креативно мислене, можете да намерите начин да се сдобивате с полезна вътрешна информация за двубоите от по-ниските нива.

Помислете за всички играчи, треньори и местни медии, които можете да последвате във Фейсбук, например. Има залагащи, които се опитват да си спечелят информация дори и от приятелките на играчите. Трудно е, разбира се, да последвате всички замесени играчи във всички лиги, но можете да се специализирате в една или две лиги и в тях да имате сериозно предимство пред букмейкърските къщи.

3. Залагате на спортове, с които не сте добре запознати

Някои от печелившите залагащи на спортни събития успяват да залагат на повече от един спорт печелившо, но повечето от тях са се съсредоточили само върху една дисциплина и не си и помислят да се насочат към друг, преди да са усъвършенствали уменията си в основния спорт на максимално високо ниво. Начинаещите залагащи е важно да се съсредоточат върху един-единствен спорт.

Процентът на играчите, които печелят от спортни залози в дългосрочен план, в сравнение с общия брой на залагащите на спортни събития, е миниатюрен. Не се поставяйте в още по-неизгодна позиция спрямо букмейкърите като разделяте вниманието си на повече от един спорт.

Поставянето на залози на спортове, с които не сте достатъчно добре запознати, е често индикация за абсолютно аматьорска работа. Някои хора не могат да изгледат едно спортно събитие, без да поставят залог на него. Ако гледат крикет мач, те искат да заложат на него – дори и никога да не са гледали крикет преди. Ако все пак сте от този тип играчи, поне се опитайте да се фокусирате върху най-силните си страни, а на останалите спортове правете залози с колкото се може по-малък размер.

4. Приемане на „вътрешна“ информация от непознати

Всеки залагащ се надява да намери източници на вътрешна информация, която да му помогне да победи букитата. Тази надежда може да замъгли преценката ви и да приемате като чиста монета всяка представяна като „вътрешна“ информация, без да се разгледа източника й.

Някои хора, твърдят, че имат вътрешна информация, защото си мислят, че по този начин изглеждат по-години.

Замислете се за минута. Помислете защо някой би искал да сподели информацията си с вас.

Защо не би се възползвал сам от нея, вместо да я споделя с вас? Дали не иска да ви я продаде?

Ако някой ви поиска да си платите за вътрешна информация, много е вероятно след това да ви се наложи да изпиете една студена вода.

Това не се отнася за проверени източници. Можете по ваша преценка да платите за такава информация, ако източникът е доказан и проверен лично от вас.

5. Игнорирате разстоянието, което трябва да пропътува гостът

Колко далеч трябва да пътува гостуващият отбор е едно от нещата, които са важни във всеки спорт. Хората, включително и спортистите, се уморяват след дълги пътувания и това им пречи да се представят на нормалната висота.

Колкото по-далеч са принудени да пътуват, толкова повече ще пострада представянето им.

На някои отбори дългите пътувания им влияят по-малко, отколкото на други, но в общия случай трябва да имате едно на ум, когато залагате на гостуващ отбор, който е пропътувал огромно разстояние.

6. Не търсите по-добрите коефициенти

За да бъдеш успешен в залозите, трябва да търсиш и използваш всяко възможно предимство. За целта трябва да имате акаунти в няколко букмейкъра и винаги преди залог да проверявате къде коефициентът за това, на което искате да заложите, е най-добър.

Може би ще си кажете, че разликата е незначителна дали ще заложите на 2.00 или 2.10. Но ако правите по 100 залога на месец със залог от 100 лв. и винаги успеете да намерите коефициент 2.10 вместо 2.00, накрая на месеца ще сте спечелили 100 лв. повече. След една година – 1 200 лв. повече. Още ли си мислете, че разликата е незначително малка?

7. Мързелувате

Тази точка е тясно свързана с първата.

Ако не вложите необходимите време и усилия, за да бъдете успешен играч, няма и да бъдете.

Не можете да подминете тази точка. Дори и ако имате краткосрочен успех, това рано или късно ще се промени.

Разликата между печелившите и губещите залагащи се крие във вложените усилия.

Заключение

Надяваме се да се опитате да не правите нито една от тези грешки след прочитането на тази статия. Може да звучи по-лесно, отколкото в действителност е, но наистина трябва да се постараете поне да ги ограничите, защото всяка една от тези грешки влияе директно на успеваемостта ви.

Учете се от грешките си.

Публикуване на коментар

0Коментари
Публикуване на коментар (0)