Термини при залозите

0
В спортните залози съществува много специфична терминология, която трябва да се разбира, за да се разберат правилата и да се направят успешни залози. Някои от най-важните термини включват:

    Акумулатор: Акумулаторът е вид залог, който съчетава в себе си минимум 4 срещи, които са играни на комбинация.

    Двоен залог: представлява залог на 2 събития, като за да спечелите е нужно да ги познаете и двете. Две събития от по 1.50 коефициент например, правят коефициент 2.25, който при залог на сингъл мач с такъв коефициент е с по-малък шанс да се случи.

    Коефициент: Това е число, което определя колко пари ще получите, ако заложите на даден резултат. По-високият коефициент означава по-голям печалбен потенциал, но и по-голям риск.

    Кеш Аут: тази опция ви дава възможност да “затворите” залога преди да е настъпил краят на събитието, на което сте заложили. По този начин можете да си гарантирате определена печалба или да се отървете от по-големи загуби навреме. Можете и да използвате частично затваряне, при което избирате каква част от вашият залог преди началото да остане заложен и каква част да изтеглите с определена печалба.

    Фаворит: Това е отборът или играчът, който е най-вероятно да спечели спортното събитие. Обикновено има по-нисък коефициент за фаворитите.

    Аутсайдер: Това е отборът или играчът, който е по-малко вероятно да спечели спортното събитие. Обикновено има по-висок коефициент за аутсайдерите.

    Хендикап: Това е начинът, по който залагачите могат да залагат на печелившия отбор или играч, когато има явен фаворит. Хендикапът представлява дадено число точки или голове, които се добавят към резултата на аутсайдера, за да се определи печелившия залог.

    Тотал: Това е общият брой точки, голове или други статистики, които ще бъдат постигнати в спортното събитие. Залозите могат да се правят на това дали тоталът ще бъде по-голям или по-малък от дадено число.

    Равен (Равномерен) залог: това е залог, който се прави точно на коефициент 2.00 и е много популярен при играчите, които залагат на сингъл мачове, понеже чрез този коефициент те удвояват залога си, ако познаят разбира се.

    Европейски хендикап: чрез този залог давате виртуално предимство на един от двата отбора в мача. Имате три възможности за залог – победа на домакина, победа на госта или равен. За разлика от Азиатския хендикап, тук няма опция да се връща залогът ви. Европейския хендикап е доказан начин да печелите чрез големи победи на фаворитите или да печелите чрез даване на виртуално предимство за аутсайдерите.

    Price Rush: означава, че коефициентът, на който сте заложили е бил повишен от вашият букмейкър. Големите букмейкъри имат така наречената Спортна Борса, където ако има по-висок коефициент, от този на който сте заложили, букмейкърите автоматично го заменят. Чрез Price Rush вие получавате само по-висок коефициент, няма да получите по-нисък. Предлага се само за сингъл залози. Можете да се възползвате от него само на определени пазари за футбол, конни надбягвания, баскетбол, тенис.

    Бонус: това е сума, която букмейкърът ви предоставя като бонус. Когато се регистрирате при даден букмейкър, той ви дава определен бонус, като бонус депозит, т.е. ако вие след регистрацията си направите депозит от 100 лв., ще получите още 100 лв. като бонус. Друга практика е букмейкърът да ви дава бонус залог за определени мачове.

Например, ако вие направите залог от 20 лв. преди определения мач, получавате безплатен залог от 20 лв. на същия мач, който трябва да заложите на събитие на живо. Естествено бонусът при първи депозит не е винаги, каквато е вашата сума. Букмейкърите имат ограничения, като например може максималния бонус да е 300 лв., тогава дори да депозирате 1000 лв. ще получите 300 лв. бонус. Трябва да запомните, че не може да изтеглите веднага този бонус. Обикновено, трябва да го превъртите, т.е. да го заложите, няколко пъти.

    Live Stream: представлява видео услуга, предоставяна от повечето букмейкъри, при която имате възможност да наблюдавате събития на живо. Много е удобно да гледате мачове на живо, когато залагате на събития на живо, понеже ще си направите ясна представа как примерно играят двата отбора. Видео на живо се предлага предимно за футбол, тенис, хокей, баскетбол, конни надбягвания, дартс, крикет, като може да срещнете и други спортове.

    Betslip: това е мястото, където се показват избраните от вас залози. С други думи това е вашият фиш.

    Stop Loss: в света за спортните залози, Stop Loss е цената, на която губещ залог е по-добре да бъде затворен. Когато коефициентите се движат срещу вашият залог, може да се използва функцията Stop Loss, с която да прекратите залога. Вие може да нагласите функцията Stop Loss да затвори залогът ви, когато даден коефициент достигне въведено от вас ниво, т.е. вие самите определята границата, при която да се активира Stop Loss.

    In-play betting (залози на живо): представлява възможност да залагаме по време на дадено събитие. Обикновено основните възможности за залог преди мача са активни и след неговото начало, но коефициентите започват да се променят с течение на мача и в зависимост от развитието му. Залозите на живо са много добра възможност да печелите, докато гледате даден мач в реално време.

Това са само някои от най-важните термини в спортните залози, но има много други, които могат да се използват в зависимост от конкретната залагателна платформа или вид спорт.

Публикуване на коментар

0Коментари
Публикуване на коментар (0)