Управление и размер на банката за залози | По колко точно да залагаме на мач, според размера на банката?

0
Най-важната част от успеха в спортните залози е способността да намирате стойност последователно в течение на сезона. Зад това обаче се крие способността да управлявате правилно своята банка, сумата пари, която сте заделили за спортни залагания.

Ако нямате план или система и залагате произволни суми на всеки залог, то е въпрос на време да изгубите всичките си пари в акаунта.

От статията ни ще научите, как да управлявате банката си за залози, с колко да залагате и колко може да спечелите, а накрая ще ви споделим по колко точно пари е добре да залагате според размера на вашата банка. Приятно четене!

Какво е банка за залози?

В спортните залагания, банкролът (или просто банката) представлява сумата пари, които сте отделили за спортни залагания и инвестирали в сайта. Все пак банкролът не е задължително да е равен на сумата, депозирана в сайта, той е по-скоро цялата сума, която сте готови да рискувате.

Много от залагащите, особено новаците, правят грешката да не вземат решение по въпроса колко пари са готови да отделят за тази дейност. Това не е непременно огромна грешка, ако залагате от време на време за удоволствие, въпреки че дори и в този случай е добре да сте отделили фиксирана сума пари. Но ако искате да правите последователно печалба от спортни залози, от съществено значение е да сте си написали домашното.
Защо управлението на банката е важно?

Доброто управление на банката включва ясна система, която диктува колко пари трябва да заложите на даден фиш. Това може да бъде фиксирана сума или може да бъде сума, която варира в зависимост от някои фактори.

Управлението на банката ви позволява да избегнете една от най-големите грешки, които правят залагащите – да залагат твърде големи суми. Това е една невероятно често срещана грешка и една от основните причини, поради които толкова много хора имат склонност към губене на много пари от хазарт.

Ако залагате с твърде големи суми, можете да очаквате да фалирате в един момент. В най-добрия случай, ще се откажете преди това да се е случило. Независимо от това колко добри сте в избирането на победителя, няма как да не допускате и грешни прогнози. Ако ви се случи да влезете в лоша серия и не сте преценили добре размера на залозите си, можете да изгубите много пари.

Тези лоши серии се случват дори и на най-успешните залагащи. Те наистина могат да ви съкрушат и много от залагащите се отказват дори и сумата в акаунта им да не е стигнала нулата. Доброто управление на банкрола може да ви помогне да предотвратите това.

Управлението на банката гарантира, че рискувате само относително малък процент от общите си пари за всеки отделен залог, така че да бъдете в състояние да издържите дори и на най-бруталните лоши серии. То също така ви помага да поддържате дисциплина и ви спира да увеличавате размера на залозите си в опит да избиете бързо предишните загуби. Опитите за избиване проработват много рядко и никога не са добра идея.

За да обобщим, управлението на банката е важно, тъй като то ще ви спаси от фалит или от преждевременно отказване от спортните залози – дейност, който може да ви носи пари и удоволствие. Ако имате добро управление на банкрола и все пак успеете да изгубите цялата си банка, тогава вече би трябвало да ви е ясно, че нещо друго е фундаментално погрешно в залозите ви. При такъв сценарий може би трябва да стигнете до извода, че спортните залагания просто не са за вас. Или поне ще трябва да преосмислите цялостния си подход.

Как да управлявате банката си

Няма категоричен и утвърден правилен начин за управление на банката, тъй като в играта участват някои важни променливи, като например личните обстоятелства и отношението на залагащия към риска. Има обаче някои общи съвети, които трябва да се следват.

Първо и преди всичко, уверете си, че сте взели решение каква е паричната сума, с която ще образувате банката си. Ние засегнахме това и по-рано, но винаги си струва да се повтори. Размерът на заделените пари трябва да бъде не по-голям от парите, които сте готови да загубите в най-лошия случай.

Трябва също така да си създадете някои правила по отношение на тегленето на печалбите. Да кажем, че сте си определили банкрол от 500 лв. Решавате да изтеглите 50 лв. от всеки 100 лв. печалба. Като алтернатива можете да изберете да теглите процент от всяка печалба, която сте направили на седмична или месечна база. Тези примери се основават на желанието и необходимостта банката да расте с течение на времето. Друг вариант е да изберете да теглите цялата си печалба, ако предпочитате да процедирате по този начин.

Друго важно правило се отнася до това какъв процент от банката си ще рискувате на всеки залог. Този процент трябва да бъде някъде между 1% и 5% в зависимост от отношението ви към риска. Професионалните залагащи са склонни да залагат само 1% от банката си на един залог. Струва си да имате това предвид, но няма нищо лошо в това да рискувате по-голям процент.

Процентът определя размера на сумата на всеки залог. Ако сте решили този процент да бъде 2% и банкролът ви е в размер на 500 лв., например, тогава единичният ви залог трябва да бъде на стойност 10 лв. Ако решите процентът да е 5% и банката ви е 100 лв., залогът трябва да е 5 лв. И така нататък.

Също така трябва да помислите по въпроса дали искате да използвате плоска или променлива сума на залога. Плоската сума се използва много лесно – просто залагате една и съща сума на всеки залог. Това е подходът, който препоръчваме за начинаещи и тези с много малък опит.

Променливият залог означава коригиране на размера на залога в зависимост от вашето доверие към успеха на залога. При тази система, залагате по-големи суми на залозите, които смятате, че имат по-голяма вероятност за успех, и по-малки суми на рисковите залози. Добър начин за прилагане на тази система е определянето на сигурността си в залога като ниска, средна или висока. Ниската сигурност означава залог с половин единица, средната сигурност е равна на една единица и високата – на две.

Това е всичко, което трябва да знаете за управлението на банката. Жизнено важно е да разберете концепцията, ако искате да бъдете успешни, а това е напълно реално, стига да приложите разбраното. Надяваме се съветите в тази статия да ви помогнат.

Един последен съвет е винаги да се придържате към правилата, които сами сте задали за себе си. Няма смисъл да имате система за управление на банката, ако нямате необходимата дисциплина да я спазвате.

БОНУС - По колко точно да залагаме на мач според размера на нашата банка?

Залози при банка от 0.00 до 99.99 лева

1% - 2.00 лева
1,5% - 3.00
2% - 4.00 лева

Залози при банка от 100.00 до 199.99 лева

1% - 3.00 лева
1,5% - 4,50
2% - 6.00 лева

Залози при банка от 200.00 до 299.99 лева

1% - 5.00 лева
1,5% - 7,50
2% - 10.00 лева

Залози при банка от 300.00 до 399.99 лева

1% - 7.00 лева
1,5% - 10,50
2% - 14.00 лева

Залози при банка от 400.00 до 799.99 лева

1% - 10.00 лева
1,5% - 15,00
2% - 20.00 лева

Залози при банка от 800.00 до 999.99 лева

1% - 15.00 лева
1,5% - 22,50
2% - 30.00 лева

Залози при банка от над 1000.00 лева

1% - 20.00 лева
1,5 - 30,00
2% - 40.00 лева

Публикуване на коментар

0Коментари
Публикуване на коментар (0)