Работи ли стратегията Мартингейл за печелене на пари

0
Какво представлява системата на Мартингейл?

Системата на Мартингейл е изключително проста. Тя се базира върху теоретичната вероятност, че при хвърлянето на монета ще се падне ези толкова пъти, колкото и тура. Пренесено върху залозите приемаме, че може да имаме серия от загуби, но никоя такава серия не може да бъде безкрайна, а неименуемо ще спечелим.

За да е гарантирана печалбата обаче е важно да бъдат изпълнени две наглед прости условия:

✅️ Коефициентите, на които се залага да бъдат близки до или над 2.00 и всеки следващ залог да бъде двойно по- голям от предходния.

✅️ При печеливш залог, следващият е равен на базовия.

Тези условия се изпълняват до спечелването на залог, което би покрило всички предходни загуби плюс чистата печалба от първия залог.

Как да използваме Мартингейл?

Нека с нагледен пример видим и как се използва системата Мартингейл. За допълнително опростяване приемаме, че залагате с по 1 лев, а коефициентът винаги е 2.00. Удвоявате всеки залог, който губите, но се придържате към първоначалния си залог когато печелите. Започвате да залагате с по 1 лев и ако загубите продължавате пак по системата с удвояване.

Тогава следващият Ви залог трябва да е от 2 лева. Ако спечелите залога от 2 лева, тогава следващият Ви залог отново е от 1 лев, но ако изгубите – удвоявате отново и залагате 4 лева. Ако спечелите залога от 4 лева се връщате на залога от лев, но ако изгубите – удвоявате и залагате 8 лева. Ако спечелите залога от 8 лева се връщате на залога от лев, но ако изгубите – удвоявате и залагате 16 лева.

Ако спечелите залога от 16 лева се връщате на залога от лев, но ако изгубите – удвоявате и залагате 32 лева и т.н. Ако сте спечелите залога от 32 лева, то 1+2+4+8+16=31лева са предходни загуби, което ви оставя с 1 лев печалба или чистата печалба от първоначалния Ви залог.

Как да приложим системата Мартингейл за спортни събития

В реалния живот, за разлика от примерите, които разглеждаме тук, коефициентите рядко са по 2.00. Затова и ако искате да използвате Мартингейл системата, имайте предвид и коефициентите, на които ще залагате. Простите числа са хубаво нещо, но идеята на Мартингейл е всеки следващ залог да покрива загубата от предходния. Затова и когато залагате на по- висок коефициент, сумата необходима да покрие загубата Ви би била по- малка, а на по- нисък коефициент, ще бъде по- голяма.

Мартингейл формула

За да изчислите колко да заложите, за да покриете загубите си, е достатъчно да следвате формулата: (всичко загубено + планирана печалба) / (коефициент-1) = следващият Ви залог. Ако до сега сте изгубили 100 лева, искате да спечелите 5 лева и сте набелязали мач с коефициент 2,1, то формулата ще изглежда така: (100 + 5) / (2,1 - 1) = 95,5 лева следващ залог.

Мартингейл калкулатор

Мартингейл калкулаторът е инструмент, който може значително да ви улесни. Работи по гореописаният начин като може да изчисли размера на залога, необходим за покриване на акумулираните до сега загуби, взимайки предвид коефициента на мача.

Пример за Футбол

След като идеята е увеличаване залога след всяка загуба, нека разгледаме и как би изглеждала серия от 2 поредни загуби с последваща победа на футболни мачове. В спорт като футбола има и равенства, където коефициентите са и над 3.00, и сумата след губещ залог няма да се увеличава толкова бързо.

🔴    Правите първия си залог. Той е за 10 лева на мач с коефициент 1.5, но губите залога
🔴    Следващият ви залог е с коефициент 3.0. Прилагате формулата и залагате 7.5 лева. Така бихте си върнали загубата от първия мач и да реализирате желаната първоначалната печалба от 5 лева.
🔴    За жалост губите и този мач, но вече сте харесали следващ с коефициент 1.9. На него залагате 25 лева. След спечелването на този залог, Вие покривате досегашните загуби и печелите 5 лева. 

Може ли системата Мартингейл да се ползва успешно в дългосрочен план?

Простата логика сочи, че следването на системата на Мартингейл в дългосрочен план винаги ще води до загуба. За да може да е успешна тази система е необходимо за две невъзможни условия да бъдат изпълнени: неограничена банка и неограничен лимит за залозите.

Лесно можем да пресметнем колко бързо може да ескалират залозите в една система, която разчита на удвояването на всеки губещ залог, дори ако започнете със скромните 10 лева: 10 › 20 › 40 › 80 › 160 › 320 › 640 › 1280 › 2560 лева. Това е само след 9 изгубени залога, а до този момент вече може и да сте достигнали лимита на букмейкъра си.

Заключение

Системата на Мартингейл може да звучи безупречно на теория, но е редно да признаем, че тя не е рентабилна и няма как да се гарантира успех. Това което трябва да се отбележи е, че даже и в случая на използването й от сериозен играч, е много вероятно тя да бъде губеща стратегия.

Така че въпреки историите за големи печалби, за които може би сте чували или сте чели, накрая винаги ще се сблъскате с един от двата й проблема – вашия банкрол и лимита на казиното. До тях достигаме обаче само след нервите от последователните загуби, високите залози и последващите ги малки печалби.

Мартингейл може да се за забавление с малки суми или ако тепърва навлизате в света на залозите и търсите лесна стратегия, която да следвате докато трупате опит. Препоръчваме ви да разгледате сайта ни и да се запознаете и с други стратегии за залагания, които може би биха ви допаднали повече.

Публикуване на коментар

0Коментари
Публикуване на коментар (0)