Двата отбора да отбележат (Гол/Гол) / Both Teams to Score

0
Какво представлява и двата отбора да отбележат гол (BTTS)?

Залагането на двата отбора да отбележат е лесно и не се нуждае от сложни обяснения. Както си личи по името на пазара, целта е да познаете дали в съответното събитие и двата отбора ще отбележат поне по едно попадение. BTTS се предлага с две опции - Двата отбора да отбележат “ДА” или ”НЕ”. Ако смятате че и двата тима в двубоя ще отбележат - изберете “ДА”. Аналогично, ако смятате че само единия или нито един от отборите няма да отбележи - опцията ”НЕ” ще бъде печеливша. Тук обхватът на коефициентите е доста широк, и в зависимост от потенциала на отборите варира между @1.20 и @5.50 коефициент.

    Целта при залагането на този пазар е да познаете дали в съответното събитие и двата отбора ще отбележат поне по едно попадение.

Залози Гол/Гол на футбол

Залога Гол/Гол се намира в топ 5 по популярност при футболните фишове, както във формата на единичен залог така и в различна комбинации с други пазари. Тук не се търси познаването на победител,точен знак в срещата или общият брой попадения в срещата. Интересува ни само и единствено и двата отбора да се разпишат в противниковата врата. Без значение дали крайния резултат е 3:2, 1:1 или 6:1 - докато и двата отбора имат отбелязано попадение вие печете залога си. Полезен факт, който трябва да знаем за залога Гол/Гол е, че той валиден за редовните 90 минути от мача и голове в продълженията няма да бъдат зачислени.

Други спортове подходящи за залог Гол/Гол

Освен във футбола, пазарът Гол/Гол редовно се предлага и на Хокей на Лед. Поради естеството на спорта, тук головете са по-често явление. Това прави коефициентите за “И двата отбора да отбележат” значително по-ниски от тези които се наблюдават във футбола. В по редки случаи, букмейкърите могат да включат този пазар и за залози на Футзал, Плажен Футбол или Хокей на трева. И тук, поради естеството на играта с по-високо резултатни събития, коефициентите са ниски. Това означава, че ако искате да извлечете максимума от пазара Гол/Гол, ще трябва да се насочите към залози на Футбол.

Популярни видове залози за двата отбора да отбележат

Сам по себе си, пазарът за двата отбора да отбележат, е лесен и добър залог. Допълнително обаче съществуват няколко вариации в комбинация с други пазари, които правят залога малко по-сложен, но и по-полезен и доходоносен. Заради възможните обърквания, по надолу ще се погрижим да разясним и най-популярните опции при Гол/Гол залозите.

Гол/Гол в мача - Да/Не

Това е основния пазар за краен резултат на мача. Той може да се играе както Гол/Гол - ДА, така и Гол/Гол - НЕ. Нека да вземем за пример мача между Черно Море и Левски от 32-ри кръг на Ефбет лига. Коефициентите преди срещата за Гол/Гол са: Да @1.95 и Не @1.83. Краен резултат на двубоя е 1:2, и направен залог от 100 лева тук би осигурил чиста печалба от 95 лева.

Гол/Гол през 1-во или 2-ро полувреме

Правилата тук са същите. Единствената разлика идва от обстоятелството, че направен Гол/Гол залог би бил валиден само за дефинираните периоди на срещата. Този тип залог предлага по високи коефициенти, и следователно може да донесе по-големи приходи.

Гол/Гол + Краен победител

Тук се комбинира залога Гол/Гол с избор на победител от срещата. Обикновено силните отбори като Реал Мадрид, Байерн и Лудогорец имат доста ниски коефициенти за победа в локалните първенства. Комбинирайки залога за краен победител с Гол/Гол залагащият може да си осигури по-добра възвращаемост за изхода на събитието.

Гол/Гол + Брой Над/Под

Този комбиниран залог е добра стратегия, когато вашия анализ предполага мач с множество отбелязани голове. Най-често букмейкърите предлагат опцията за BTTS & Над 2.5 гола . Тук ви стратегически съвет е да се подбират отбори със силно нападение и слаба защита.

BTTS - Успешни стратегии и съвети за залагане на двата отбора да отбележат гол

Въпреки че пазарът е лесен за разбиране, съществуват и много тънкости. Използването на статистически извадки, както и добро познаване на отборите и първенствата ще са силно оръжие за преборване на букмейкърите и позитивен баланс. По-надолу ще ви дадем съвети, които могат да подобрят ефективността ви при залагане на двата отбора да отбележат гол.

Статистически подходящи отбори за залог

В дългосрочен план, статистиката на отборите в даден мач е вашият най-добър приятел. Множество фактори могат да подскажат за броя на отбелязани голове, които да очаквате. Съветваме ви да вземете в предвид фактори влияещи на залога Гол/Гол като:

✅️    Форма на отборите в последните 5 мача
✅️    Среден брой допуснати попадения за сезона
✅️    Среден брой отбелязани попадения за сезона
✅️    Среден брой отбелязани голове при домакински представяния
✅️    Среден брой отбелязани голове като гост
✅️    Успеваемост на Под/Над 2.5 отбелязани гола в последните 5 срещи
✅️    Контузии и наказани играчи за събитието: Обърнете специално внимание за липсващи голмайстори и ключови защитници
✅️    Метеорологични условия : При дъжд, сняг или бури отборите вкарват по-малко голове
✅️    Мач за класиране : Ако някой от отборите се бори за победа или голова разлика

Отбори допускащи много голове

Още един чудесен съвет е да търсите отбори допускащи много голове. Може да звучи банално, но наистина добрата защита във футбола затруднява атакуващите футболисти и намалява отбелязаните голове. Обратното важи с пълна сила - слабата защита, или при атакуващ стил на игра ще допуска повече голове даже и за отборите от най-високия ешелон на Футбола. Ако видите два отбора с колеблива защитна линия - не се колебайте да играете с “да” залога и двата отбора да отбележат.

Залози на живо за изоставащ фаворит

Развитието на залозите на живо в последните години предразполагат за прилагането на различни стратегии. Една от тях включва пазара Гол/Гол, когато отборът фаворит изостава в резултата. Златната среда за такъв залог е отбора посочен като силен фаворит да губи с до два отбелязани гола до 60-та минута на мача. Дори и да не гледате мача на живо може да се възползвате от статистиките за опасни атаки, точни удари и владеене на топката от фаворита до този момент. Ако тимът има превес в някоя от тези категории - може да извлечем допълнителна стойност и добри коефициенти като направим сигурен залог за Гол/Гол.

Сравняване на коефициенти - Вземете най-добрите и високи коефициенти за BTTS

Коефициентите играят ключова роля за успех на залагащите в дългосрочен план. Максимизирането на потенциалните приходи е от първостепенна важност. При закупуването на определена стока, ние често сме практични и избираме магазина, който предлага най-добра цена. При коефициентите ситуацията е аналогична, и трябва винаги да избираме този букмейкър, който предлага най-добри ставки. Тук на помощ идва Oddspedia, където лесно може да видите сравнение на коефициентите и най-добрите линии предлагани от лицензираните букмейкъри в България.

Заключение

Независимо от името му - Двата отбора да отбележат, Гол/Гол или BTTS, този пазар се превърна в един популярен футболен залог през последните години. Тук няма нужда търсите отбора победител в мача, точен резултат или общ брой голове - просто прогнозирайте дали двата отбора ще отбележат по един гол или не.

С качествено проучване на отборите, статистически извадки и практика сме убедени, че този пазар може да ви донесе успех и добри печалби.

Публикуване на коментар

0Коментари
Публикуване на коментар (0)